torstai 9. marraskuuta 2017

Lukukauteni Prahassa

Tänä syksynä olen tehnyt sen, mistä olen jo haaveillut pitkään: matkustanut Keski-Eurooppaan! Mikään perinteisin matka tämä ei ole ollut, mutta matka, joka opettaa, antaa eväitä tulevaisuuteen ja on mahdollista toteuttaa vain kerran elämässä. Tiesin jo aloittaessani korkeakouluopintoni, että tämän oljenkorren tulen käyttämään - koska miksi jättäisin sen käyttämättä! Alkuvuoden hakuprosedyyrien jälkeen kuulin päätöksen, pääsen syyslukukaudeksi 2017 Erasmus vaihto-opiskelijaksi Prahaan!


Chtěl bych s tebou jíst knedlík

Olin kuullut pelkkää hyvää niin vaihto-opiskeluun menemisestä kuin Prahasta, mutta silti tämä matka on yllättänyt erittäin positiivisesti! Praha todella on kuvankaunis kaupunki ja tuntuu etuoikeutetulta opiskella täällä Euroopan sydämessä. Miltä minun vaihto-opiskeluni sitten näyttää? Vähintäänkin värikkäältä, seikkailunhaluiselta ja varsin aktiiviselta, sanoisinko minunlaiseltani!

Tutustuin keväällä Vierumäellä soveltavan liikunnan opintoja tekeviin tshekkiläisiin opiskelijoihin, joista Michal opiskelee samassa yliopistossa Charles Universityssa täällä Prahassa. Vierailin Michalin kotikaupungissa Karlovy Varyssa ensimmäisenä viikonloppuna, ja samalla ostimme ilman sen monimutkaisempia suunnitelmia marraskuun lopulle lennot yhdeksi yöksi Milanoon (à 20€/hlö) ilman majoitusta. Menemme siis syömään italialaista ruokaa ja lennämme takaisin. Samankaltainen tarina oli kaksi viikkoa sitten, kun juhlimme suomalaisen vaihtarikaverin syntymäpäiviä. Myöhäisillan salsa-askelkuvioiden jälkeen lähdin saattamaan kaveriani kotiin ja palttiarallaa klo 03:30 maissa katselimme, millä kulkuneuvolla minä puolestani pääsisin kotiin. Päädyimme siihen ajatukseen, että miksi emme matkustaisi aamulla Budapestiin! Ostimme yön tiimellyksessä klo 09:30 lähtevään linja-autoon matkaliput ja menimme viettämään jatkoja 2,5 tunnin nukutun yön jälkeen Tonavan varrelle. 


Tonava kaunoinen

Kuulostaa vauhdikkaalta, mutta toisaalta miksikäs ei? Tshekki ja sen ympäröimät naapurimaat ovat todella kauniita, eikä matkustelu halpalennoilla tai bussilla syö kokonaan opiskelijan kukkaroa - kaveriani siteeraten tämä on "Keski-Euroopan elämää parhaimmillaan!" Tämän ohella olen matkustanut Berliiniin, Krakovaan ja ensi viikolla paikallisen kaverin kanssa valloitamme Salzburgin ja Wienin!

Englanninkielen taitojani pääsen kehittämään ja käyttämään niin opiskelija-asunnossa kuin koulussa. Olen tutustunut todella moneen uuteen ystävään ympäri Eurooppaa. Kurssit järjestetään vaihto-opiskelijakavereiden kanssa ja olemme kokeneet paljon! Turistika and Outdoor Sports -kurssilla suuntasimme South Bohemiaan, lähelle Itävallan rajaa. Satumaisen kauniit luonto- ja maalaismaisemat, luonto- ja elämysliikunta sekä huikeat ja vähintäänkin mielenkiintoiset aktiviteetit erinomaisen porukan kanssa jäivät lämpimästi mieleeni. Muun muassa ensimmäisenä yönä meidät johdatettiin sokkona metsään, josta meidän piti säkkipimeässä osata tähtitaivaan alla suunnistaa ryhmänä takaisin - mikä erinomainen tapa ryhmäyttää porukka keskenään! 😄 Yhden yön nukuimme keskiaikaisen linnan tornissa ja ilta-aktiviteettina laskeuduimme linnan seinämää pitkin köysien varassa alas.


Auringonlaskun haistelua Landštejn Castlen tornin huipulta

Halusin opiskella mahdollisimman mielenkiintoisia sekä ennen kaikkea tutkinnolleni hyödyllisiä kursseja. Jätin siis tietoisesti eri urheilulajikurssit väliin luonto- ja elämysliikuntakurssia lukuun ottamatta, koska "näpyä harjoittelemalla ei tänä päivänä työllisty". Urheilufysiologian kurssilla opiskelemme testausoppia, biomekaniikan kurssilla yhdistämme fysiikan lait urheiluun, kun taas urheilupsykologian kurssilla opiskelemme psykologiaa ja henkistä valmennusta. Syyslukukauden muut kurssini ovat Clinical Nutrition, Pedagogy, Basic of Management sekä Movement Programs in Primary, Secondary and Tertiary Prevention. 30 opintopisteen eteen tekemistä siis riittää, mutta halusin tänne myös opiskelemaan ja oppimaan uutta.


Testiasemalla sorvin äärellä

Syyslukukausi on mennyt vauhdilla, joten otan sen lopustakin kaiken irti! Suosittelen vaihto-opiskelua kaikille seikkailunhaluisille! Mikäli mahdollista ja oma almanakka sallii, haasta itseäsi ja opiskele ulkomailla! Vaihto-opiskeluni täydentää mielestäni mallikkaasti kansainväliset kokemukseni ulkomaan työharjoitteluiden sarjan mehukkaana jatko-osana. Olen todella kiitollinen mahdollisuuksista, jotka korkeakouluni on tarjonnut kultatarjottimella. Kiitos Mairitin kansainväliset palvelut! Kanta-asiakkaan on mukava hymyillä! 😊
"Anna kaikkesi. Tee kaikkesi nyt, niin sinun ei myöhemmin tarvitse miettiä, miten olisi pitänyt tehdä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti